Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Munții Apuseni, ar putea fi externat la sfârșitul săptămânii viitoare

Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Munții Apuseni, ar putea fi externat la sfârșitul săptămânii viitoare
Publicat: 07/02/2014, 16:49
Actualizat: 06/02/2016, 01:47

Copilotul Răzvan Petrescu, care a fost rănit în accidentul aviatic din Munții Apuseni și a suferit trei operații la Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca, nu va mai fi supus altor intervenții chirugicale și ar putea fi externat săptămâna viitoare, după care va merge la o clinică de recuperare

Dan Petrecu, tatăl copilotului, a declarat, vineri, că starea fiului său este din ce în ce mai bună, iar dacă totul va decurge bine acesta ar putea fi externat la sfârșitul săptămânii viitoare.

„Starea lui Răzvan este din ce în ce mai bună, avem asigurări de la medici că este bine. Șefa Secției Terapie Intensivă ne-a spus că mâine ar putea să îl pună să facă doi-trei pași, dacă se poate. Joi a reușit să se ridice în fund, avea o față foarte fericită. Mai are o pierdere de potasiu, glanda hipofiză a fost afectată de la șoc, de la stres, i se fac tot timpul analize. Noi am tot sperat că va merge acasă, dar cred că de la Cluj va merge la o clinică de recuperare. Eu estimez că pe la sfârșitul săptămânii viitoare, dacă totul merge bine, ar putea fi externat”, a declarat Dan Petrescu.

El a mai spus că fiul său își dorește „să zboare” pe avioane mai moderne și că visul acestuia este să ajungă pilot de linie.

„Ar vrea să zboare pe avioane mai moderne. El are calificare de pilot de linie. Visul lui este să ajungă pilot de linie și sunt sigur că îl va realiza, că va ajunge acolo unde trebuie”, a afirmat Petrescu.

La rândul său, directorul de îngrijiri al Spitalului Județean de Urgență din Cluj-Napoca, Monica Costin, a spus că Răzvan Petrescu se reface post-operator, că face kinetoterapie și consiliere psihologică.

„Copilotul este internat în continuare la Secția de Terapie Intensivă, starea sa de sănătate fiind bună, stabilă. Se reface post-operator. Din câte am discutat, nu va mai suferi alte intervenții chirurgicale. Va mai rămâne internat, fiecare zi în Terapie Intensivă înseamnă un progres. Face kinetoterapie și consiliere psihologică”, a arătat Costin.

În urma accidentului aviatic produs în 20 ianuarie în Munții Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița dintre județele Cluj și Alba, și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion. În accident au fost răniți copilotul Răzvan Petrescu și medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș.

Echipa medicală din avion mergea de la București la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului și victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore și la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munții Apuseni și localnici.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi și traumatisme, au fost internate la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Cluj-Napoca. În 21 ianuarie, medicul Radu Zamfir a fost externat de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Cluj, ajungând în Capitală la bordul unui avion de linie.

Ulterior, medicul a susținut o conferință de presă la Institutul Fundeni, el spunând că datorită lui Adrian Iovan sunt cinci oameni în viață, după ce aeronava a intrat în ceață, a pierdut înălțime și a pierdut un motor. Săptămâna trecută, medicul Zamfir și-a reluat activitatea.

De asemenea, medicul Sorin Ianceu a fost externat luni, iar ceilalți doi medici răniți în accidentul aviatic, Valentin Calu și Cătălin Pivniceru, au fost externați a doua zi, ei fiind duși cu o ambulanță SMURD la aeroportul din Cluj, de unde au ajuns în Capitală cu aeronava Cessna Citation donată SMURD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O româncă s-a căsătorit cu un austriac pe care-l credea bogat. Însă bărbatul avea un...
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza. Cod ROȘU în București și în celelalte orașe din România
Mititelu, scandal monstru cu Becali! A luat decizia să nu mai vorbească niciodată: de la...
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47...
Orașele din țară în care românii vor să locuiască. Bucureștiul e abia pe locul 7
Medicii Regelui Charles au intervenit de urgenţă! Ce s-a întâmplat cu suveranul în timpul tratamentului...
Doctorul care a aflat că mai are de trăit 6 luni: „Planul meu e să...
Afacerea de succes pornită de Raluca după ce a furat meserie de la un italian....
Femeia din Buzău care și-a îngropat copilul de viu: 'N-am putut să stau cu durerea...
Pensiile a 1.300.000 de români vor fi înghețate în următorii ani! Ce pensionari se află...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Ai voie cu remorca pe autostradă? Reguli de respectat când tractezi o rulotă/remorcă
SUA au intrat în alertă: Rusia trimite un supersubmarin nuclear în Cuba
Ce RISCĂ bărbații care au MAI MULȚI copii?
Decizie pentru buletinele de IDENTITATE din România. Se întâmplă chiar MÂIINE, 8 iunie
Apple pregătește o nouă aplicație. La ce folosește și când va fi disponibilă
Cum arată acum mormântul Denisei Răducu. Internauții au fost revoltați pentru că nu avea lumânare...
Imaginile durerii! Patrizia și Bianca s-au întors acasă în sicrie albe! VIDEO cutremurător
Julia este convinsă că fosta iubită a lui Gagea joacă teatru! Ce spune concurentul despre...
Cum au selectat Pepe și Yasmine persoanele care vor participa la nuntă: "Ne-a fost destul...
BANCUL ZILEI. Bulișor vede un cetățean ieșind dintr-un bordel și se ia după el: -...
Primele ploi ale Pământului, depistate în cristalele primordiale
×